سونوگرافی معمولا در بانوان بالای 40 سال در کنار ماموگرافی و در زیر 35 تا 40 سال به شکل اولیه استفاده میشود.
اگر مورد غیرطبیعی و توده در ماموگرافی دیده شود و یا لمس گردد، سونوگرافی بهترین روش برای تشخیص می باشد که آیا توده سفت است (مثل فیبروآدنوم خوش خیم یا توده سرطانی) و یا حاوی مایع (مثل کیست خوش خیم).
کلسیفیکاسیون ها در سونوگرافی معمولا دیده نمی شوند.
در خانم هایی که زیر 30 سال می باشند معمولا پزشکان به منظور ارزیابی توده قابل لمس پستان انجام سونوگرافی را به ماموگرافی ترجیح می دهند. در خانم های جوان بدلیل متراکم بودن بافت پستانی و غدد شیری ماموگرافی چندان ارزش تشخیصی ندارد.
(در خانم های مسن تر میزان چربی پستان بیشتر است و ماموگرافی ارزشمندتر است).
اکثر توده ها در خانم های جوان کیست های خوش خیم و یا تجمعی از بافت شیری و شیر زا نرمال می باشد. از سونوگرافی همچنین به عنوان راهنما و هدایتگر برای انجام نمونه برداری سوزنی از توده های پستانی مشکوک استفاده می شود.
سونوگرافی پستان به منظور چکاپ سالیانه و یا تکمیل تشخیص اولیه پزشک در موارد مشکوک به سرطان پستان (پستان) استفاده قرار می گیرد. در واقع اگر در معاینه فیزیکی و یا تصویربرداری ماموگرافی مورد مشکوکی توسط پزشک مشاهده شود، ممکن است از این روش برای تکمیل داده های موجود در مورد بیماری احتمالی استفاده کند.
انجام سونوگرافی پستان به آماده سازی خاصی احتیاج نخواهد داشت و در واقع در زمان مراجعه به این مرکز برای تصویربرداری مذکور تنها باید در زمان تعیین شده و به موقع در بخش مورد نظر حاضر شوید.
